×
Home Nieuws Livescore

Hansi Flick topkandidaat om Xavi op te volgen bij Barcelona

Hansi Flick topkandidaat om Xavi op te volgen bij Barcelona
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op maandag 29 januari 2024 08:32 uur

Er gaan geruchten dat FC Barcelona een oogje heeft op een verrassende kandidaat om de legendarische Xavi op te volgen als hoofdcoach. Volgens bronnen dicht bij de club is Hansi Flick, de huidige trainer van Bayern München, naar voren gekomen als een serieuze optie.

Het nieuws van Xavi's vertrek bij Barcelona heeft de voetbalwereld op zijn kop gezet. De Spaanse coach heeft aangekondigd dat hij aan het einde van dit seizoen de club zal verlaten, wat heeft geleid tot speculatie over wie zijn plaats zal innemen.

Volgens het Duitse medium BILD heeft Flick de aandacht getrokken van de Catalaanse club. De Duitser heeft indruk gemaakt met zijn werk bij Bayern München, waar hij vorig seizoen de treble won. Zijn succesvolle aanpak en tactische kennis hebben hem tot een gewilde kandidaat gemaakt voor verschillende topclubs in Europa.

Hoewel er nog geen officiële gesprekken hebben plaatsgevonden tussen Barcelona en Flick, wordt er gezegd dat de club geïnteresseerd is in zijn diensten. Het is echter nog onduidelijk of Flick openstaat voor een overstap naar Spanje.

De komende weken zullen cruciaal zijn in de zoektocht van Barcelona naar een nieuwe coach. De club zal naar verwachting een grondige evaluatie uitvoeren van verschillende kandidaten voordat ze een definitieve beslissing nemen. Tot die tijd blijft het speculeren over wie de volgende persoon zal zijn die de leiding heeft over het iconische Barcelona.