×
Home Nieuws Livescore

Transferpoging Ajax mislukt: Emil Forsberg verlengt contract bij RB Leipzig

Transferpoging Ajax mislukt: Emil Forsberg verlengt contract bij RB Leipzig
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op vrijdag 18 augustus 2023 16:12 uur

Ajax heeft geprobeerd om RB Leipzig-middenvelder Emil Forsberg over te halen om naar Amsterdam te komen. Helaas is dit niet gelukt, want Forsberg heeft besloten om zijn contract in Duitsland te verlengen. Dit nieuws is naar buiten gebracht door het Zweedse Aftonbladet.

Het is duidelijk dat Ajax nog steeds op zoek is naar een nieuwe middenvelder. Er worden nu namen genoemd zoals Eduard Spertsyan en James McAtee, die mogelijk naar Amsterdam zouden kunnen komen. Directeur Sven Mislintat heeft echter ook een poging gewaagd om Forsberg binnen te halen. De 31-jarige middenvelder staat niet altijd meer in de basis bij Leipzig, maar trainer Marco Rose wilde hem graag behouden.

En dat lijkt te gaan lukken: Forsberg staat op het punt om zijn contract met twee jaar te verlengen, tot medio 2027. Bij Leipzig zal hij dit seizoen de concurrentie aangaan met Xavi Simons en Dani Olmo, die beide als aanvallende middenvelders aan de buitenkant spelen bij Die Roten Bullen.

Forsberg heeft een indrukwekkende carrière bij Leipzig. Hij kwam in de winter van 2015 naar de club, toen ze nog actief waren in de Tweede Bundesliga. Sindsdien heeft de Zweedse international een belangrijke rol gespeeld in de opbouw van de club, die vorig jaar als derde eindigde in de Bundesliga.