Kees Kwakman vrijgesproken van lekken afkoopsom Eiting
In een opmerkelijke wending in de arbitragezaak tussen FC Volendam en Carel Eiting, is Kees Kwakman nu officieel vrijgesproken van het lekken van informatie over de afkoopsom. De oud-collega van Arnold Bruggink, die werkzaam is als analist bij ESPN, werd door Volendam beschuldigd van het doorspelen van vertrouwelijke gegevens aan Bruggink. Echter, Kwakman ontkent deze beschuldigingen en is opgelucht dat zijn naam is gezuiverd.
De arbitragezaak vond plaats op donderdagavond, waarbij Eiting en FC Volendam lijnrecht tegenover elkaar stonden. In het contract van Eiting staat vermeld dat hij voor een bedrag van vier ton mag vertrekken bij Volendam, indien de club er niet in slaagt om tot overeenstemming te komen met een geïnteresseerde partij. Helaas is de geheimhoudingsplicht van deze clausule geschonden, aangezien FC Twente, de potentiële koper van Eiting, op de hoogte was van deze informatie tijdens de onderhandelingen met Volendam.
Arnold Bruggink, directeur van FC Twente, beweert dat hij deze informatie 'in de wandelgangen' heeft vernomen bij ESPN. Volendam wees echter Kees Kwakman aan als de schuldige tijdens de arbitragezaak, vanwege zijn voormalige samenwerking met Bruggink bij de televisiezender. Kwakman is echter verbaasd over deze beschuldigingen.
"Dit is absoluut niet waar", verklaart hij tegenover Het Noordhollands Dagblad. "Ik ben niet het lek geweest. Sterker nog, ik hoorde pas van deze kwestie toen het deze zomer in de media verscheen." Juridisch adviseur Keje Molenaar bevestigt namens Volendam dat Kwakman niet verantwoordelijk is voor het lekken van informatie. "Dat heb ik ook na afloop van de zitting voor de camera's van de NOS gezegd. Wij beschouwen Kees niet als het lek."
Deze nieuwe ontwikkeling werpt een nieuw licht op de zaak en roept vragen op over wie dan wel verantwoordelijk is voor het lekken van de afkoopsom van Eiting. FC Volendam erkent nu dat Kwakman niet de schuldige is en het blijft voorlopig een mysterie wie dan wel verantwoordelijk is voor deze ongewenste informatie-uitwisseling.