×
Home Nieuws Livescore

Levchenko kritisch op Ugalde: "Onbegrijpelijk transferbesluit naar Spartak Moskou"

Levchenko kritisch op Ugalde:
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 24 januari 2024 19:08 uur

Voormalig profvoetballer Evgeniy Levchenko uit zijn ongenoegen over de recente ontwikkelingen rondom de talentvolle Manfred Ugalde. Als voorzitter van de spelersvakbond VVCS en afkomstig uit Oekraïne, kan Levchenko maar moeilijk begrijpen waarom de Costa Ricaanse voetballer van FC Twente zijn pijlen richt op een overstap naar Spartak Moskou.

Levchenko, bekend om zijn scherpe analyses en uitgesproken mening, laat geen spaan heel van Ugalde's beslissing. Hij betreurt het ten zeerste dat de jonge aanvaller zijn zinnen heeft gezet op een transfer naar de Russische club. Volgens Levchenko is het een onbegrijpelijke keuze, gezien de mogelijkheden en potentie die FC Twente biedt.

De voormalige profvoetballer, die zelf een succesvolle carrière heeft gehad, benadrukt dat FC Twente een club is waar Ugalde zich verder kan ontwikkelen en zijn talent kan laten zien. Spartak Moskou daarentegen, zo beweert Levchenko, biedt niet dezelfde garanties voor groei en speeltijd.

Levchenko's kritiek op Ugalde's transferwens komt voort uit zijn passie voor het Nederlandse voetbal en zijn betrokkenheid bij de spelersvakbond. Als voorzitter van de VVCS zet hij zich in voor de belangen van spelers en probeert hij hen te behoeden voor onverstandige keuzes.

Hoewel Levchenko begrip heeft voor de ambitie van Ugalde om op een hoger niveau te spelen, is hij van mening dat de Costa Ricaan beter af zou zijn bij FC Twente. Hij roept Ugalde dan ook op om nog eens goed na te denken over zijn beslissing en de mogelijkheden die de Nederlandse club hem biedt niet te onderschatten.

Het is duidelijk dat Levchenko geen goed woord over heeft voor Ugalde's transferplannen. Als ervaren voetballer en voorzitter van de spelersvakbond hoopt hij dat de jonge Costa Ricaan zijn keuze heroverweegt en de kansen die FC Twente hem biedt, met beide handen aangrijpt.