×
Home Livescore

Wieffer eerlijk: 'hou je bek, roepen ploeggenoten dan. Hebben ze gelijk in'

Wieffer eerlijk: 'hou je bek, roepen ploeggenoten dan. Hebben ze gelijk in'
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 3 augustus 2023 19:22 uur

Mats Wieffer erkent eerlijk dat hij "heel kritisch" kan zijn, zoals hij in een interview met het Algemeen Dagblad heeft laten weten. Dit fanatisme kan soms een obstakel vormen voor de middenvelder van Feyenoord.

In zijn tijd bij FC Twente, waar hij zijn jeugdopleiding volgde, werd Wieffer beschouwd als "lastig". Uiteindelijk wist hij via Excelsior toch de top van Nederland te bereiken. "Ja, ik kan heel kritisch zijn, dat is waar", reageert Wieffer in het gesprek met het AD. "Vooral op mijn teamgenoten, maar vooral ook op mezelf."

Soms kan Wieffer erg onredelijk zijn als hij een bepaalde actie van zichzelf ziet mislukken. "Wat ben je aan het doen?", schreeuw ik dan tegen mezelf, juist omdat ik me schuldig voel tegenover het team. Soms zeggen mijn ploeggenoten dan tegen me: "Hou je mond". En daar hebben ze gelijk in. Achteraf denk ik vaak: "Doe niet zo gek."

Volgens Wieffer kan zijn fanatisme soms te ver gaan. "Je ziet me dan met mijn hoofd schudden en de ontevredenheid straalt van mijn gezicht af. Ik ben eigenlijk nooit tevreden." Maar gelukkig is het fanatisme er nog steeds. "Alleen zul je me niet meer huilend over het veld zien lopen na een verloren wedstrijd, gelukkig maar."