×
Home Nieuws Livescore

FC Volendam voelt zich 'belazerd en bedrogen' door Eiting en zijn entourage in transferperikelen

FC Volendam voelt zich 'belazerd en bedrogen' door Eiting en zijn entourage in transferperikelen
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op vrijdag 18 augustus 2023 09:00 uur

FC Volendam voelt zich 'belazerd en bedrogen' door Carel Eiting en zijn begeleiders. De club beschuldigt de entourage van de middenvelder ervan zich niet aan de afgesproken inspanningsverplichting te hebben gehouden om een zo hoog mogelijke transfersom te bereiken. Daarnaast beweert Volendam dat het kamp-Eiting de afspraak omtrent discretie heeft geschonden.

Eiting en Volendam stonden donderdagavond tegenover elkaar bij de arbitragecommissie. De voetballer heeft zijn zinnen gezet op een overstap naar FC Twente, maar Volendam werkt niet mee. De Tukkers hebben een bod van 400.000 euro op Eiting uitgebracht, maar dit werd resoluut afgewezen. Tot grote verbazing van Eiting heeft Volendam vervolgens besloten zijn contract te verlengen tot 2025, waardoor de vraagprijs is gestegen naar 2,5 miljoen euro.

Frans de Weger, de advocaat van Eiting, verklaarde dat de speler zich 'belazerd en bedrogen' voelt. "Ook Volendam voelt zich belazerd en bedrogen. De gang van zaken bevestigt de samenspanning tussen FC Twente en Eiting. Het onderhandelen hoort plaats te vinden tussen de clubs. Het lijkt er nu op dat de arbitragecommissie wordt gebruikt om de transfer erdoorheen te drukken", aldus advocaat Van Dijk, geciteerd door De Telegraaf.

"Het lekken van de afspraak naar een sponsor, FC Twente en de media was alleen in het belang van Eiting. FC Volendam had hier geen enkel belang bij, omdat dit de onderhandelingspositie zou schaden", voegt hij eraan toe. "Volendam gunt Eiting zijn transfer naar een droomclub, maar Eiting moet Volendam ook de afgesproken maximale transfersom gunnen en zich aan de afspraken houden."