×
Home Livescore

FC Utrecht versterkt zich met veelzijdige Flamingo en hoopt op komst van Fraulo

FC Utrecht versterkt zich met veelzijdige Flamingo en hoopt op komst van Fraulo
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op vrijdag 18 augustus 2023 07:12 uur

FC Utrecht strikt talentvolle Ryan Flamingo als nieuwe aanwinst

In een opmerkelijke transfer heeft FC Utrecht zich versterkt met de veelbelovende Ryan Flamingo, zo meldt De Telegraaf. De twintigjarige middenvelder, die ook als verdediger uit de voeten kan, wordt voorlopig gehuurd van Sassuolo, met een optie tot koop.

Flamingo maakte afgelopen seizoen indruk tijdens zijn huurperiode bij Vitesse, waar hij eveneens een optie tot koop had. De Arnhemmers waren zeer geïnteresseerd om deze optie te lichten, maar helaas bleek dit financieel niet haalbaar. Hierdoor keerde Flamingo na het vorige seizoen terug naar Italië. Nu krijgt hij echter de kans om zijn kunsten te vertonen in de Domstad, waar hij de negende zomerversterking zal worden.

Het afgelopen seizoen speelde Flamingo maar liefst 34 officiële wedstrijden voor Vitesse, waarin hij drie keer het net wist te vinden. Zijn voetbalcarrière begon in de jeugdopleiding van Almere City, maar in 2021 maakte hij de overstap naar Sassuolo. Ondanks zijn talent heeft hij nog nooit een officiële wedstrijd gespeeld voor het eerste team van de Italiaanse club.

Naast de komst van Flamingo hoopt FC Utrecht ook nog op de komst van de Deense middenvelder Oscar Fraulo van Borussia Mönchengladbach. De negentienjarige Fraulo wordt gezien als de ideale kandidaat om Luuk Brouwers te vervangen, die naar sc Heerenveen lijkt te vertrekken. Brouwers zal daar herenigd worden met trainer Kees van Wonderen, met wie hij eerder succesvol samenwerkte bij Go Ahead Eagles. De transfer van Brouwers naar Heerenveen is naar verluidt goed voor een bedrag van 750.000 euro.