×
Home Nieuws Livescore

Advocaat en Kieft verbijsterd over ontslag Jansen bij AZ

Advocaat en Kieft verbijsterd over ontslag Jansen bij AZ
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 22 januari 2024 21:24 uur

Voormalig bondscoach Dick Advocaat en voetbalanalist Wim Kieft uiten hun verbazing over de recente beslissing om Pascal Jansen te ontslaan bij AZ. Beide heren delen de mening dat de Alkmaarders deze zomer opvallend weinig hebben geïnvesteerd in het versterken van hun selectie.

Advocaat, bekend om zijn scherpe inzichten, benadrukt dat het ontslag van Jansen voor hem als een verrassing kwam. Hij wijst erop dat de trainer gedurende zijn periode bij AZ positieve resultaten heeft behaald en het team naar een respectabele positie in de competitie heeft geleid. De voormalige bondscoach kan dan ook niet begrijpen waarom de clubleiding tot deze drastische stap heeft besloten.

Kieft, altijd kritisch in zijn analyses, sluit zich aan bij Advocaat's standpunt. Hij merkt op dat AZ, in vergelijking met andere clubs, opvallend weinig heeft geïnvesteerd in nieuwe spelers tijdens de afgelopen transferperiode. Volgens de voetbalanalist kan dit gebrek aan versterkingen een negatieve invloed hebben gehad op de prestaties van het team. Hij suggereert dat het ontslag van Jansen wellicht een afleidingsmanoeuvre is om de aandacht af te leiden van het gebrek aan investeringen.

Hoewel Advocaat en Kieft beiden hun bedenkingen hebben bij de beslissing van AZ, erkennen ze dat er vaak meer speelt achter de schermen van een voetbalclub. Ze hopen echter dat de Alkmaarders snel een nieuwe koers kunnen vinden en succesvol kunnen blijven in de competitie.