×
Home Nieuws Livescore

RKC-keeper Vaessen: Ajax effectiever, maar geen maatje te klein

RKC-keeper Vaessen: Ajax effectiever, maar geen maatje te klein
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 22 januari 2024 14:56 uur

In een opmerkelijke wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Ajax in de Johan Cruijff ArenA (4-1), had Etienne Vaessen absoluut niet het gevoel dat zijn team een ondergeschikte rol speelde. De doelman van RKC Waalwijk was ervan overtuigd dat zijn ploeg zeker niet onderdeed voor de Amsterdammers, maar dat het simpelweg een kwestie van efficiƫntie was.

Vaessen, met zijn scherpe reflexen en onvermoeibare inzet, stond als een muur in het doel en weerhield Ajax van vele doelpunten. Hij toonde geen enkel teken van angst of onzekerheid, en bleef gedurende de hele wedstrijd vol vertrouwen. Ondanks de uiteindelijke nederlaag, was Vaessen trots op de prestatie van zijn team en geloofde hij dat ze op gelijke voet stonden met de gevestigde grootmacht.

Terwijl Ajax de overwinning behaalde, was het duidelijk dat RKC Waalwijk niet zomaar een maatje te klein was. De spelers van RKC Waalwijk toonden veerkracht en vastberadenheid, en lieten zien dat ze niet bang waren om de strijd aan te gaan met de topclub. Het was een wedstrijd waarin RKC Waalwijk bewees dat ze niet onderschat mochten worden.

Vaessen benadrukte dat het verschil in score niet de ware weerspiegeling was van de wedstrijd. Hij geloofde dat RKC Waalwijk zeker niet minder was dan Ajax, maar dat de Amsterdammers simpelweg beter waren in het benutten van hun kansen. Het was een kwestie van efficiƫntie, waarbij Ajax de bovenhand had.

Hoewel de uitslag anders deed vermoeden, was het duidelijk dat RKC Waalwijk niet zonder strijd ten onder ging. Ze toonden karakter en vastberadenheid, en lieten zien dat ze niet bang waren om de uitdaging aan te gaan met een team van het kaliber van Ajax. Het was een wedstrijd waarin RKC Waalwijk bewees dat ze zeker niet onderschat mochten worden, ongeacht het uiteindelijke resultaat.