×
Home Nieuws Livescore

AZ en FC Twente plaatsen zich voor Conference League play-offs na 2-0 zege op FC Santa Coloma. Ruben van Bommel maakt indruk.

AZ en FC Twente plaatsen zich voor Conference League play-offs na 2-0 zege op FC Santa Coloma. Ruben van Bommel maakt indruk.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 17 augustus 2023 23:00 uur

AZ triomfeert in Conference League play-offs na overwinning op FC Santa Coloma

ALKMAAR - In een enerverende wedstrijd heeft AZ zich donderdagavond, net als FC Twente, weten te plaatsen voor de play-offs van de Conference League. Ondanks talloze kansen wist de ploeg uit Alkmaar 'slechts' met 2-0 te winnen van FC Santa Coloma. Een opvallende verschijning was Ruben van Bommel, die zijn Europese basisdebuut maakte en opnieuw indruk wist te maken.

Van Bommel, die afgelopen weekend al schitterde in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles (5-1 overwinning), stond ook dit keer in de basis. De jonge vleugelaanvaller liet wederom zien wat hij in huis heeft. Na een aantal uitstekende kansen voor het team van trainer Pascal Jansen, wist hij na 41 minuten spelen het net te vinden. En hoe! De zoon van voormalig topvoetballer Mark van Bommel scoorde een prachtige boogbal.

Helaas bleek dit doelpunt niet het startschot voor een grote score. Hoewel AZ, net als vorige week in Andorra, de wedstrijd volledig domineerde, lukte het opnieuw niet om dit in doelpunten uit te drukken. Uiteindelijk viel de 2-0 wel, na een reeks kansen. Invaller Mayckel Lahdo tikte na een knappe solo de tweede treffer voor Alkmaar tegen de touwen. Hierbij liet hij de uitblinkende doelman Josep Antoni Gómes kansloos.

Dit bleek het laatste hoogtepunt van de wedstrijd te zijn. AZ kan zich nu gaan voorbereiden op een tweeluik met het Noorse SK Brann. Deze wedstrijden zullen volgende week en de week daarop plaatsvinden.