×
Home Nieuws Livescore

Feyenoord verkoopt Pedersen aan Sassuolo voor €8m, maar transferexpert Romano corrigeert: eerst een jaar verhuur, dan €6m koopoptie.

Feyenoord verkoopt Pedersen aan Sassuolo voor €8m, maar transferexpert Romano corrigeert: eerst een jaar verhuur, dan €6m koopoptie.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 17 augustus 2023 19:12 uur

Feyenoord en Sassuolo hebben elkaar gevonden in een opmerkelijke transferdeal, zo beweert de bekende transferexpert Fabrizio Romano. Marcus Pedersen zal binnenkort De Kuip verruilen voor de Serie A. Volgens Romano ontvangt Feyenoord maar liefst acht miljoen euro voor de Noorse speler.

Eerder deze week werd al duidelijk dat de transfer van Pedersen in de maak was. Volgens het Nederlandse voetbaltijdschrift VI vroeg Feyenoord aanvankelijk zeven miljoen euro voor de speler, terwijl Sassuolo slechts vier miljoen euro bood. Romano beweert nu echter dat de Italiaanse club bereid is om dieper in de buidel te tasten: Pedersen zou Feyenoord maar liefst acht miljoen euro opleveren.

Twee jaar geleden betaalde Feyenoord nog twee miljoen euro voor de rechtsback aan zijn voormalige club Molde FK. Pedersen zal binnenkort naar Italië afreizen om zijn medische keuring te ondergaan. Als hij daar doorheen komt en zijn handtekening zet, mag hij zich officieel speler van Sassuolo noemen.

De Noorse international speelde in totaal 88 wedstrijden in het shirt van Feyenoord, waarin hij één keer scoorde. Pedersen wisselde regelmatig tussen de basis en de bank. De technische staf van Feyenoord is van mening dat hij wat achtergebleven is in zijn ontwikkeling, in tegenstelling tot de andere spelers waarmee Feyenoord de Conference League-finale in 2022 behaalde.

Update: Fabrizio Romano heeft zijn eerdere berichtgeving over Marcus Pedersen enigszins gecorrigeerd. In eerste instantie zal de Noor worden verhuurd door Feyenoord aan Sassuolo. Als de club zich handhaaft in de Serie A of als Pedersen minimaal twintig wedstrijden speelt, wordt de transfer permanent. In dat geval ontvangt Feyenoord zes miljoen euro plus één miljoen euro aan bonussen, in plaats van de eerder genoemde acht miljoen euro.