×
Home Nieuws Livescore

Transfer Kudus naar West Ham United dichtbij: Ajax kan 47 miljoen euro verdienen. Excelsior-wedstrijd onzeker.

Transfer Kudus naar West Ham United dichtbij: Ajax kan 47 miljoen euro verdienen. Excelsior-wedstrijd onzeker.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 17 augustus 2023 18:36 uur

Volgens een exclusief rapport van The Guardian nadert de transfer van Mohammed Kudus naar West Ham United met rasse schreden. De onderhandelingen tussen de Engelse club en Ajax verlopen voorspoedig, wat betekent dat Ajax maar liefst 47 miljoen euro kan verdienen aan deze deal.

Tim Steidten, de technisch directeur van West Ham United, heeft donderdag persoonlijk een bezoek gebracht aan Amsterdam om te praten over de transfer van Kudus. En met succes, zo meldt The Guardian. De gesprekken met Ajax zijn in een vergevorderd stadium en het vertrouwen bij West Ham United groeit dat er een overeenkomst zal worden bereikt. Naar verluidt kan Ajax mogelijk veertig miljoen pond ontvangen voor Kudus, wat neerkomt op ongeveer 47 miljoen euro.

In eerste instantie stelde Ajax een transfersom van veertig miljoen euro voor Kudus voor, maar nadat de Ghanees niet tot een akkoord kwam met Brighton & Hove Albion, heeft Ajax zijn vraagprijs verhoogd. Hoewel West Ham United momenteel ook bezig is met andere transfers, heeft Steidten zijn focus nu volledig gericht op het afronden van de deal met Ajax.

Het is steeds onzekerder of Kudus zaterdag zal spelen op het kunstgras van Excelsior. Ajax heeft naar verluidt al een vervanger op het oog: directeur Sven Mislintat zou onder de indruk zijn van het talent van Jason McAtee van Manchester City. De komende dagen zullen cruciaal zijn in de onderhandelingen tussen Ajax en West Ham United, en het lijkt erop dat een overgang van Kudus naar de Engelse club steeds waarschijnlijker wordt.