×
Home Nieuws Livescore

Saudische sjeiks willen Champions League wild card voor club uit Saudi-Arabië

Saudische sjeiks willen Champions League wild card voor club uit Saudi-Arabië
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 17 augustus 2023 17:24 uur

Een verrassende wending in het Europese voetbal: een club uit Saudi-Arabië zou in de toekomst kunnen deelnemen aan de prestigieuze Champions League. Volgens Italiaanse media zijn Saudische sjeiks van plan om een verzoek in te dienen bij de UEFA om dit mogelijk te maken.

De afgelopen maanden heeft Saudi-Arabië flink geïnvesteerd in hun nationale competitie. Grote namen zoals Cristiano Ronaldo en Neymar hebben al de overstap gemaakt naar het land, maar kunnen daardoor niet meer schitteren op het Europese podium. De Saudische sjeiks willen hier verandering in brengen en willen dat één club uit hun oliestaat de kans krijgt om deel te nemen aan de Champions League via een wild card, zodra de nieuwe opzet van het toernooi van kracht is.

Vanaf het seizoen 2024/25 zullen er 36 teams deelnemen aan de Champions League, in plaats van de huidige 32. Als een Saudische club wordt toegelaten, zal dit de competitie van het oliestaatje nog meer aanzien geven. Het is echter nog niet bekend of het verzoek al officieel is ingediend bij de UEFA.

Het is belangrijk om te vermelden dat alleen teams uit landen die zijn aangesloten bij de UEFA mogen deelnemen aan de Champions League. Hoewel sommige landen, zoals Turkije en Kazachstan, deels in Azië liggen, zijn ze toch aangesloten bij de Europese voetbalbond. Er is echter geen enkel land dat volledig buiten Europa ligt en toch lid is van de UEFA. Dit maakt het verzoek van de Saudische sjeiks des te opmerkelijker en unieker.