×
Home Nieuws Livescore

Arjen Robben keert terug naar FC Groningen als stagiair-trainer in jeugdopleiding. Een nieuwe ontdekkingsfase voor de oud-international!

Arjen Robben keert terug naar FC Groningen als stagiair-trainer in jeugdopleiding. Een nieuwe ontdekkingsfase voor de oud-international!
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 17 augustus 2023 15:48 uur

Arjen Robben, de legendarische voetballer die bekend staat om zijn snelheid en precisie, gaat een nieuwe uitdaging aan. Hij heeft besloten om zijn trainersdiploma's te halen en keert terug naar zijn oude club, FC Groningen, om stage te lopen binnen de jeugdopleiding.

Met de steun van de KNVB heeft Robben een traject afgesproken om zijn trainersdiploma's te behalen. Hij zal twee dagen per week aanwezig zijn bij verschillende jeugdteams, maar zal zich voornamelijk richten op FC Groningen O18.

In een interview licht Robben zijn beslissing toe: "Voor mij is dit nog een soort ontdekkingsfase. Ik wil mezelf niet vastpinnen en zeggen: dit is het! Ik wil vooral ontdekken of ik dit over een jaar nog steeds heel leuk vind en of het bij me past."

Vorig jaar heeft Robben al zijn eerste stappen gezet als jeugdtrainer bij Be Quick O15, de club waar zijn zoontjes ook actief zijn. Nu zijn tienjarige zoon Kai en veertienjarige zoon Luka in de jeugdopleiding van FC Groningen spelen, is het een perfecte gelegenheid voor Robben om zijn passie voor het spel over te brengen op de volgende generatie. Kai zal instromen in de O12 en Luka in de O16.

De terugkeer van Robben naar FC Groningen als trainer heeft veel enthousiasme opgewekt bij de club en de fans. FC Groningen heeft zelfs een tweet geplaatst om hem welkom te heten en hun trots te tonen. Het is duidelijk dat Robben niet alleen een geweldige speler was, maar ook een inspirerende persoonlijkheid die zijn kennis en ervaring wil delen met de jonge talenten van FC Groningen.