×
Home Nieuws Livescore

Yassine Bounou verruilt Sevilla voor Al Hilal in miljoenendeal. Bayern München grijpt opnieuw mis in zoektocht naar nieuwe keeper.

Yassine Bounou verruilt Sevilla voor Al Hilal in miljoenendeal. Bayern München grijpt opnieuw mis in zoektocht naar nieuwe keeper.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 17 augustus 2023 11:48 uur

Yassine Bounou, de Marokkaanse doelman van Sevilla, maakt een spraakmakende overstap naar Al Hilal. Volgens bronnen van CBS Sports en Fabrizio Romano heeft Bounou direct na de Supercup-finale zijn koffers gepakt en is hij naar Saudi-Arabië gevlogen om zijn transfer af te ronden.

De transfer van Bounou naar Al Hilal heeft een prijskaartje van maar liefst 21 miljoen euro. Het akkoord tussen Al Hilal en Sevilla is inmiddels gesloten en de doelman zal binnenkort zijn medische keuring ondergaan. Bounou heeft de afgelopen jaren indruk gemaakt bij Sevilla en liet ook op het afgelopen WK in Qatar zien wat hij waard is. Met Marokko keepte hij een ijzersterk toernooi.

De keuze van Bounou voor Al Hilal betekent dat Bayern München voor de derde keer achter het net vist wat betreft een nieuwe doelman. Eerder waren Kepa Arrizabalaga en Gerónimo Rulli in beeld, maar zij kozen voor respectievelijk Real Madrid en raakten geblesseerd. Bounou stond ook op het lijstje van Bayern München, maar de Marokkaanse sluitpost heeft gekozen voor Saudi-Arabië. Verschillende topclubs werden deze zomer al in verband gebracht met Bounou.

Met de komst van Neymar en de toekomstige transfer van Bounou heeft Al Hilal alweer een nieuw doelwit op het oog. De club wil zo snel mogelijk Aleksandr Mitrovic overnemen van Fulham. Het belooft een spannende tijd te worden voor Al Hilal en hun ambitieuze transferbeleid.