×
Home Nieuws Livescore

Maurice Steijn ziet af van juridische stappen tegen Pierre van Hooijdonk na excuses. Kortgeding van de baan.

Maurice Steijn ziet af van juridische stappen tegen Pierre van Hooijdonk na excuses. Kortgeding van de baan.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 17 augustus 2023 10:24 uur

Maurice Steijn zet geen juridische stappen meer tegen Pierre van Hooijdonk, zo laat de Ajax-coach weten via zijn advocaat Jan Kabalt. Volgens Kabalt heeft de analist "aan de eisen voldaan", waardoor het kort geding van de baan is.

Aanvankelijk besloot Steijn woensdagmiddag om juridische stappen te ondernemen, nadat Van Hooijdonk de deadline van 12:00 uur had laten verstrijken om zijn woorden terug te nemen. Echter, achteraf bood de voormalige voetballer van onder andere NAC, Feyenoord en Benfica alsnog zijn excuses aan en nam hij zijn woorden over Steijn terug. Hij beschuldigde de trainer uit Den Haag van "betrokkenheid bij duistere deals" tijdens zijn tijd bij NAC.

Volgens Kabalt is het kort geding nu van de baan. "Hij heeft aan onze eisen voldaan en daarmee is het kort geding van de baan", aldus de advocaat tegen het Algemeen Dagblad. Van Hooijdonk gaf in zijn excuses ook aan dat hij in gesprek wil met Steijn "wanneer het stof is gaan liggen." Of de Ajax-coach daarvoor openstaat, blijft onduidelijk.

Van Hooijdonk kwam in een uitgebreide verklaring terug op zijn uitspraken in de uitzending van Studio Voetbal. "Ik heb geen bewijs voor mijn opmerking en daarom had ik die opmerking niet moeten maken. Ik neem hierbij terug wat ik over Maurice heb gezegd en bied hem mijn excuses aan. Zodra de rust is wedergekeerd, zal ik contact opnemen met Maurice om onze kwestie uit te praten."