×
Home Nieuws Livescore

Borussia Dortmund-spelers opgelucht na vertrek Bellingham naar Real Madrid: 'Arrogantie en gebrek aan teamspirit'.

Borussia Dortmund-spelers opgelucht na vertrek Bellingham naar Real Madrid: 'Arrogantie en gebrek aan teamspirit'.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 17 augustus 2023 08:48 uur

Borussia Dortmund zwaait Jude Bellingham uit, maar niet iedereen huilt tranen met tuiten. De jonge Engelse voetballer heeft namelijk voor de nodige onrust gezorgd binnen de spelersgroep. Met zijn vertrek naar Real Madrid verliest Dortmund deze zomer een buitengewone speler, maar sommige teamgenoten zijn opgelucht dat ze van hem af zijn.

Wat zorgde er dan precies voor deze interne onvrede? Allereerst was er grote irritatie over Bellingham's gedrag na wedstrijden. Terwijl zijn medespelers het publiek bedankten, wachtte hij geduldig tot zij klaar waren, om vervolgens in zijn eentje het applaus van de Gelbe Wand in ontvangst te nemen. Deze arrogante houding en zijn verlangen om altijd in het middelpunt van de belangstelling te staan, zorgden voor ergernis bij zijn teamgenoten.

Daarnaast liet Bellingham zich tijdens trainingen regelmatig denigrerend uit over zijn medespelers. Dit gedrag begon zich ook steeds vaker te vertonen tijdens wedstrijden. Tot slot meldt BILD dat Bellingham, ondanks zijn rol als derde aanvoerder van BVB, nooit de leiding nam, geen aanspreekpunt was en niet de gangmaker waar het team behoefte aan had.

Met het vertrek van Bellingham hoopt Dortmund nu op een frisse start, zonder de negatieve invloed van de jonge Engelsman. Het is afwachten hoe de spelersgroep zich zal ontwikkelen zonder zijn aanwezigheid, maar één ding is zeker: de sfeer in de kleedkamer zal nooit meer hetzelfde zijn.