×
Home Nieuws Livescore

PSV slaat grote slag met Jerdy Schouten: duurste aankoop na Kezman, Lang en Lozano. Telstar trots op hun talentvolle speler.

PSV slaat grote slag met Jerdy Schouten: duurste aankoop na Kezman, Lang en Lozano. Telstar trots op hun talentvolle speler.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 17 augustus 2023 08:24 uur

PSV slaat een grote slag met de komst van Jerdy Schouten, zo beweert Piet Buter, de man die hem in 2017 als een onbekende middenvelder uit het tweede elftal van ADO Den Haag naar Telstar haalde. Beide partijen hebben geen spijt gehad van deze beslissing.

"Vanaf het allereerste moment was hij geweldig bij ons", zegt Buter in een interview met De Telegraaf over Schouten, die via Telstar en Excelsior uiteindelijk bij de Serie A-club Bologna terechtkwam. "Wat Jerdy zo goed maakt, is zijn combinatie van techniek en inzicht. Dat kom je niet vaak tegen."

PSV betaalt maar liefst twaalf miljoen euro voor Schouten, een bedrag dat door bonussen kan oplopen tot vijftien miljoen. Hiermee wordt hij de op drie na duurste speler ooit in de geschiedenis van de Eindhovense club, na Mateja Kezman, Noa Lang en Hirving Lozano.

"Alle mensen bij Telstar zijn ontzettend blij voor Jerdy en trots op hem. Iedereen gunt hem dit", zegt Buter. "Hij is niet alleen een geweldige speler, maar ook een fantastische jongen. Nu zal hij nog meer in de schijnwerpers staan en hopelijk zal dit ook zijn kansen op een plek in het Nederlands elftal vergroten."