×
Home Nieuws Livescore

UEFA-president Ceferin: Hooliganisme is een Europese tumor, niet alleen een Grieks probleem

UEFA-president Ceferin: Hooliganisme is een Europese tumor, niet alleen een Grieks probleem
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 17 augustus 2023 08:12 uur

UEFA-president Aleksander Ceferin heeft een krachtige boodschap afgegeven na de onrust die ontstond rondom de wedstrijden tussen AEK Athene en Dinamo Zagreb. Bij de supportersrellen kwam een jonge man van 22 jaar tragisch om het leven.

"Geweld en hooliganisme zijn geen problemen die beperkt blijven tot Griekenland, maar zijn een probleem dat heel Europa treft", verklaarde Ceferin tijdens een persconferentie. De Sloveense president benadrukte dat hooligans zichzelf niet als echte fans mogen beschouwen. "Ze zijn als een kwaadaardige tumor die het voetbal aantast."

De Griekse premier Kyriakos Mitsotakis pleit ervoor om georganiseerde fanclubs te sluiten en per club slechts één officiële fanclub toe te staan, die nauw verbonden is met de club zelf. Daarnaast zal de politie meer bevoegdheden krijgen in de stadions en zullen de veiligheidscontroles strenger worden. Vertegenwoordigers van Panathinaikos, Olympiakos, AEK Athene en PAOk Saloniki, de clubs met de grootste aanhang in Griekenland, waren ook aanwezig bij de bijeenkomst. Mitsotakis deed een beroep op de clubs om meer vastberadenheid te tonen en verantwoordelijkheid te nemen in de strijd tegen hooliganisme.

Deze maatregelen zijn bedoeld om de veiligheid en het welzijn van supporters te waarborgen en om ervoor te zorgen dat voetbalwedstrijden een plek blijven waar mensen kunnen genieten van de sport zonder angst voor geweld. Het is een gezamenlijke inspanning van de UEFA, de Griekse regering en de clubs om het hooliganisme aan te pakken en het voetbal weer te laten schitteren als een bron van vreugde en verbroedering.