×
Home Nieuws Livescore

Andy van der Meyde betreurt uitspraken over Pierre van Hooijdonk niet, maar trekt ze terug als het om Sydney van Hooijdonk gaat.

Andy van der Meyde betreurt uitspraken over Pierre van Hooijdonk niet, maar trekt ze terug als het om Sydney van Hooijdonk gaat.
Markus Spiske ©
Gepubliceerd op donderdag 17 augustus 2023 07:24 uur
Laatst geüpdatet: donderdag 17 augustus 2023 10:08 uur

Andy van der Meyde blijft achter zijn scherpe uitspraken over Pierre van Hooijdonk staan, maar neemt een stap terug als het gaat om Sydney van Hooijdonk. De voormalige international noemde Van Hooijdonk onlangs een "rat" en "slang" vanwege zijn beschuldigingen aan het adres van Ajax-trainer Maurice Steijn. In een video-interview met Veronica verklaarde Van der Meyde: "Als je persoonlijke problemen hebt met Steijn, dan moet je dat niet op televisie zeggen. Dat is gewoon niet gepast. Het is puur vals. Als je A zegt, moet je ook B zeggen, maar dat heeft hij niet gedaan."

Tijdens zijn tirade tegen Van Hooijdonk haalde Van der Meyde ook een incident aan met Sydney van Hooijdonk bij NAC. De jonge spits raakte eind 2020 geblesseerd onder de douche, naar verluidt omdat hij "dronken zou zijn gevallen". Sydney van Hooijdonk ontkende deze beschuldiging en noemde het "pure leugens".

Nu rectificeert Van der Meyde zijn eerdere uitspraken. "Ik heb gezegd dat hij dronken was, maar dat was waarschijnlijk niet het geval. Dat wil ik hierbij rechtzetten. Maar hij is wel degelijk geblesseerd geraakt onder de douche en daar ging het om." Hij benadrukt dat hij niets tegen Sydney van Hooijdonk heeft. "Ik vind hem ook een getalenteerde voetballer. Ik hoop dat hij ver komt. Het is jammer dat hij zo'n vader heeft, want die kan het voor hem verpesten."