×
Home Nieuws Livescore

Jorge Sánchez op weg naar FC Porto, Anton Gaaei topkandidaat voor opvolging bij Ajax

Jorge Sánchez op weg naar FC Porto, Anton Gaaei topkandidaat voor opvolging bij Ajax
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 16 augustus 2023 22:48 uur

Het lijkt er sterk op dat Jorge Sánchez zijn laatste dansje heeft gedaan in het shirt van Ajax. Volgens de geruchtenmolen van Voetbal International is de rechtsback op weg naar FC Porto, zij het op huurbasis. Maar dat is niet alles, want Ajax heeft al een potentiële opvolger op het oog: Anton Gaaei.

Als onderdeel van de deal met Porto zou er een optie tot koop zijn voor Sánchez, die automatisch geactiveerd wordt als de Mexicaan een bepaald aantal wedstrijden speelt voor de Portugezen. Hoewel Sánchez in 2022 werd binnengehaald door Ajax, wist hij nooit echt indruk te maken als rechtsback. Desalniettemin heeft hij onlangs de Gold Cup gewonnen en heeft hij zijn wedstrijden gespeeld voor het Mexicaanse nationale team.

Met het vertrek van Sánchez komt de weg vrij voor Gaaei. De Deen staat al een tijdje op de radar van Ajax en lijkt op dit moment de topkandidaat om Sánchez op te volgen. Volgens Deense media heeft Ajax een bod van vier miljoen euro uitgebracht, waarmee Gaaei de duurste uitgaande transfer in de geschiedenis van Viborg FF kan worden, als alles doorgaat.

Update: Volgens De Telegraaf heeft Ajax inmiddels een akkoord bereikt met Viborg FF over de transfer van Gaaei. De Deense rechtsback zal Ajax ongeveer twee miljoen euro kosten. Gaaei heeft al een salarisindicatie gekregen van Ajax en kan een contract van vier of vijf jaar tekenen in de Johan Cruijff ArenA. Er is echter één voorwaarde voor de aanstaande transfer: Ajax moet eerst afscheid nemen van Sánchez. Hij lijkt hard op weg naar FC Porto.

Update II: Waar De Telegraaf eerder meldde dat Ajax bijna akkoord was met Viborg FF over de transfer van Gaaei, spreekt het Deense BT dit tegen. Volgens BT heeft Ajax een bod van 2,5 miljoen euro gedaan, maar is dit resoluut afgewezen door Viborg. De Deense club zou zelfs mikken op een bedrag van veertig miljoen kronen, wat neerkomt op meer dan vijf miljoen euro. Het afwijzen van het bod betekent echter niet dat de deal van de baan is. Volgens bronnen van BT zijn de clubs nog steeds in gesprek over een mogelijke transfer van de Deense back.