×
Home Nieuws Livescore

Pierre van Hooijdonk behoudt functie bij NAC ondanks akkefietje met Steijn

Pierre van Hooijdonk behoudt functie bij NAC ondanks akkefietje met Steijn
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 16 augustus 2023 19:36 uur

Pierre van Hooijdonk kan opgelucht ademhalen, want zijn positie bij NAC staat niet op het spel. De voormalige speler van de Bredase club en huidige analist is al bijna een jaar lid van de raad van commissarissen van NAC. Volgens de clubleiding heeft het akkefietje tussen Van Hooijdonk en Maurice Steijn geen invloed op zijn functioneren.

Een woordvoerder van NAC vertelt aan BN De Stem: "Hoewel de situatie vervelend is, is het een kwestie tussen Van Hooijdonk en Steijn. Dit heeft geen effect op de rol van Pierre van Hooijdonk als commissaris bij NAC en heeft dus geen invloed op het huidige beleid." Naast zijn taken bij de raad van commissarissen, beheert Van Hooijdonk ook nog een technische portefeuille bij NAC.

NAC is van mening dat Van Hooijdonk zijn uitspraken in Studio Voetbal op persoonlijke titel heeft gedaan en niet als toezichthouder van de club. De analist en oud-speler heeft zijn excuses aangeboden aan Steijn nadat hij de Ajax-trainer beschuldigde van betrokkenheid bij duistere deals met zaakwaarnemers. De NOS heeft laten weten dat Van Hooijdonk voorlopig niet te zien zal zijn in Studio Voetbal.