×
Home Nieuws Livescore

Ajax haalt Engelse topscorer Akpom binnen voor recordbedrag

Ajax haalt Engelse topscorer Akpom binnen voor recordbedrag
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 16 augustus 2023 17:36 uur

Ajax verrast fans met spectaculaire transfer: Chuba Akpom maakt overstap naar Amsterdamse club

In een onverwachte wending heeft Ajax de 27-jarige spits Chuba Akpom gepresenteerd als hun nieuwste aanwinst. Akpom, afkomstig van Middlesbrough, heeft een contract getekend dat hem tot medio 2028 aan de Johan Cruijff Arena bindt.

Om de transfer mogelijk te maken, heeft Ajax een transfersom van maar liefst 12,3 miljoen euro aan Middlesbrough betaald. Dit bedrag kan nog oplopen tot maximaal 14,3 miljoen euro door middel van variabelen. Het is duidelijk dat Ajax er alles aan heeft gedaan om Akpom binnen te halen, gezien zijn indrukwekkende prestaties als topscorer van het Championship vorig seizoen, waar hij maar liefst 28 doelpunten wist te maken.

De strijd om de handtekening van de Engelse spits was hevig, met RC Lens als geduchte concurrent van Ajax. Uiteindelijk hebben de Fransen zich echter teruggetrokken, waardoor Ajax vrij spel kreeg om de transfer van Akpom af te ronden. Technisch directeur Sven Mislintat en trainer Maurice Steijn zijn dan ook verheugd met de komst van Akpom, aangezien zij op zoek waren naar een geduchte concurrent voor Brian Brobbey.

Akpom begon zijn carrière in de jeugdopleiding van Arsenal, maar heeft daarna verschillende huurperiodes doorlopen bij clubs als Brentford, Coventry City, Hull City, Brighton en Sint-Truiden. In 2018 besloot de spits definitief afscheid te nemen van The Gunners en een nieuw avontuur aan te gaan bij PAOK Saloniki.

Met de komst van Akpom hoopt Ajax hun aanvalslinie verder te versterken en hun fans te verrassen met spectaculair voetbal. De club heeft de transfer op social media bevestigd met een opvallende foto van Akpom in het Ajax-shirt. De fans kunnen niet wachten om hem in actie te zien en zijn benieuwd naar de impact die hij zal hebben op het team.