×
Home Nieuws Livescore

Deco keert terug bij Barça als sportief directeur, vult gat van Cruijff op

Deco keert terug bij Barça als sportief directeur, vult gat van Cruijff op
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 16 augustus 2023 17:24 uur

FC Barcelona heeft een verrassende en creatieve zet gedaan door Deco aan te stellen als hun nieuwe sportief directeur. De 45-jarige Portugees, die in het verleden een belangrijke speler was bij de Spaanse grootmacht, volgt hiermee in de voetsporen van niemand minder dan Jordi Cruijff.

Cruijff maakte eerder dit jaar bekend dat hij Barcelona zou verlaten. Hij was twee seizoenen betrokken bij het technische beleid van de club, nadat hij zelf tussen 1994 en 1996 als speler voor Barcelona uitkwam.

Met de komst van Deco wordt het gat dat Cruijff heeft achtergelaten weer opgevuld. Deco speelde tussen 2004 en 2008 voor de Catalanen en behaalde onder leiding van Frank Rijkaard en assistent-trainer Henk ten Cate een groot succes door de Champions League te winnen in 2006.

Nu Deco sportief directeur wordt, iets wat al een tijdje in de lucht hing, zal hij zijn werkzaamheden als zaakwaarnemer van Barcelona-aanvaller Raphinha moeten neerleggen. Deco heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor drie jaar en zal de komende weken nog samenwerken met Mateu Alemany, wiens dienstverband op 2 september eindigt.

Deze onverwachte benoeming van Deco als sportief directeur bij Barcelona heeft de voetbalwereld op zijn kop gezet. Het is een gedurfde zet van de club, maar gezien Deco's ervaring en succes als speler bij Barcelona, kan dit wel eens een meesterzet blijken te zijn. De fans zijn in ieder geval enthousiast en kijken uit naar wat Deco kan betekenen voor de toekomst van de club.