×
Home Nieuws Livescore

Pierre van Hooijdonk rectificeert uitspraken over Maurice Steijn na dreiging kort geding

Pierre van Hooijdonk rectificeert uitspraken over Maurice Steijn na dreiging kort geding
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 16 augustus 2023 15:36 uur

Pierre van Hooijdonk betreurt zijn uitspraken over Ajax-trainer Maurice Steijn en heeft besloten om deze te rectificeren. Dit nieuws werd bekendgemaakt door De Telegraaf, nadat Van Hooijdonk een e-mail stuurde naar Jan Kabalt, de advocaat van Steijn.

Afgelopen zondag beschuldigde Van Hooijdonk Steijn van betrokkenheid bij duistere praktijken met bevriende makelaars tijdens zijn trainerschap bij NAC Breda. Deze uitspraken veroorzaakten veel ophef en Steijn was zeer ontstemd. Woensdag kondigde hij aan een kort geding aan te spannen tegen de analist, met wie hij al geruime tijd een moeizame relatie heeft.

Steijn en zijn advocaat overwogen ook om aangifte te doen wegens smaad en laster. Echter, niet lang daarna besloot Van Hooijdonk zijn uitspraken terug te nemen. Het is nog niet bekend wanneer hij zijn excuses aan Steijn zal aanbieden.

Van Hooijdonk zou aanvankelijk woensdag publiekelijk zijn rectificatie maken, waardoor het kort geding voorlopig van de baan is. Steijn zal dan ook geen juridische stappen meer ondernemen voor laster en smaad. Desalniettemin behouden Steijn en zijn advocaat het recht om alsnog een kort geding aan te spannen als de rectificatie niet volledig en oprecht blijkt te zijn.