×
Home Livescore

Jean-Paul Boëtius maakt overstap naar Serie A bij Hellas Verona na degradatie uit Bundesliga.

Jean-Paul Boëtius maakt overstap naar Serie A bij Hellas Verona na degradatie uit Bundesliga.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 16 augustus 2023 14:48 uur

Jean-Paul Boëtius verruilt komend seizoen de Duitse Bundesliga voor de Italiaanse Serie A. Het gerenommeerde Voetbal International heeft dit nieuws naar buiten gebracht. De voormalige Feyenoord-ster heeft zijn handtekening gezet onder een lucratief contract bij Hellas Verona.

Boëtius heeft het afgelopen jaar gespeeld voor Hertha BSC, waar hij als vleugelaanvaller in 21 wedstrijden in actie kwam. Helaas slaagde hij er niet in om samen met zijn teamgenoten degradatie uit de Bundesliga te voorkomen. Gelukkig had de Oranje-international een degradatieclausule in zijn contract, waardoor hij vrij was om te vertrekken uit Berlijn. En dat deed hij dan ook.

Met een transfervrije status had Boëtius de keuze uit verschillende clubs die aan zijn deur klopten. Zowel Panathinaikos als AEK Athene toonden interesse, maar de Nederlandse aanvaller gaf de voorkeur aan een avontuur in de Serie A bij Verona. Dit is niet de eerste keer dat Boëtius in het buitenland speelt, want hij heeft eerder ook al gespeeld voor RC Genk, FC Basel en FSV Mainz, naast zijn succesvolle periode bij Feyenoord.