×
Home Nieuws Livescore

PSV verplaatst Eredivisie-duel tegen Go Ahead Eagles voor Champions League focus. Ook NEC - RKC Waalwijk en FC Twente - Vitesse aangepast.

PSV verplaatst Eredivisie-duel tegen Go Ahead Eagles voor Champions League focus. Ook NEC - RKC Waalwijk en FC Twente - Vitesse aangepast.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 16 augustus 2023 14:36 uur

PSV en Go Ahead Eagles zullen niet langer op zaterdag 26 augustus tegen elkaar spelen, maar de wedstrijd is verplaatst naar woensdag 27 september. Deze verandering in de agenda heeft alles te maken met de focus van PSV op de aankomende play-offs van de Champions League tegen Rangers FC.

De wedstrijden tussen PSV en Rangers staan gepland op dinsdag 22 augustus (uit) en woensdag 30 augustus (thuis). Door de verplaatsing van het Eredivisie-duel hoeft PSV geen competitiewedstrijd te spelen tussen deze twee cruciale wedstrijden door. Dit geeft de ploeg van trainer Peter Bosz de mogelijkheid om meer rust in te lassen in hun jacht naar het felbegeerde Champions League-ticket.

De verandering in het speelschema heeft ook gevolgen voor twee andere wedstrijden. NEC tegen RKC Waalwijk (oorspronkelijk gepland op zaterdag 26 augustus) zal nu om 18.45 uur beginnen, terwijl FC Twente tegen Vitesse (oorspronkelijk gepland op woensdag 27 september) nu om 20.00 uur staat ingepland. Deze wijzigingen zijn goedgekeurd door het competitiebestuur betaald voetbal.

Kortom, PSV heeft ervoor gekozen om het Eredivisie-duel tegen Go Ahead Eagles te verplaatsen om zich volledig te kunnen richten op de belangrijke play-offs van de Champions League. Deze wijziging heeft ook invloed op de aanvangstijden van NEC - RKC Waalwijk en FC Twente - Vitesse.