×
Home Nieuws Livescore

Akpom: "Negatieve herinneringen aan Ajax onder Steijn, positieve veranderingen met Van 't Schip"

Akpom:
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 10 januari 2024 08:32 uur

Voormalig Ajax-speler Chuba Akpom blikt terug op een turbulente periode onder de leiding van trainer Maurice Steijn. In een exclusief interview met Voetbal International laat de spits geen spaan heel van zijn voormalige coach, die hem in het duister liet tasten over zijn reserverol. Gelukkig heeft de komst van de charismatische John Van 't Schip een positieve wending gebracht in de hoofdstad, aldus Akpom.

Akpom, die zijn tijd bij Ajax niet bepaald als een sprookje heeft ervaren, laat geen enkele twijfel bestaan over zijn ongenoegen jegens Steijn. De spits, die zich regelmatig op de reservebank bevond zonder enige uitleg van zijn trainer, voelde zich in de steek gelaten. "Het was een frustrerende periode voor mij. Ik begreep niet waarom ik niet de kans kreeg om mijn kwaliteiten te tonen", aldus Akpom.

Gelukkig voor de Engelse aanvaller heeft de komst van Van 't Schip een frisse wind doen waaien door de Amsterdamse club. Akpom is vol lof over de nieuwe trainer en de veranderingen die hij heeft doorgevoerd. "Met Van 't Schip aan het roer is er een nieuwe energie in de ploeg gekomen. Hij heeft een duidelijke visie en geeft ons het vertrouwen om te excelleren. Ik voel me weer gewaardeerd en dat heeft mijn spel zeker ten goede gekomen", verklaart Akpom.

De spits is dan ook optimistisch over de toekomst van Ajax onder de leiding van Van 't Schip. Hij gelooft dat de club weer kan meedoen om de prijzen en hoopt zelf een belangrijke rol te kunnen spelen in het succes van het team. "Ik ben vastberaden om mijn stempel te drukken en te laten zien wat ik waard ben. Met Van 't Schip als trainer heb ik er alle vertrouwen in dat we mooie dingen kunnen bereiken", besluit Akpom vol vertrouwen.