×
Home Nieuws Livescore

Ajax aast op Manchester City-talent James McAtee als opvolger van Kudus. City wil hem behouden, maar Ajax gaat voor de transfer.

Ajax aast op Manchester City-talent James McAtee als opvolger van Kudus. City wil hem behouden, maar Ajax gaat voor de transfer.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 16 augustus 2023 13:48 uur

Ajax heeft zijn oog laten vallen op een nieuw talent: James McAtee van Manchester City. De Engelse voetballer staat hoog op het verlanglijstje van de Amsterdamse club en wordt gezien als een mogelijke opvolger van Mohammed Kudus, mocht hij deze zomer vertrekken. Volgens de gerenommeerde journalist Fabrizio Romano is McAtee zeer geliefd bij de clubleiding van Manchester City, maar Ajax is vastberaden om de voorwaarden voor een transfer te achterhalen.

De twintigjarige McAtee heeft vorig seizoen op huurbasis gespeeld voor Sheffield United. Ajax heeft goede banden met de kampioen van de Premier League, aangezien ze eerder al Carlos Forbes hebben overgenomen uit de jeugdopleiding van Manchester City. Forbes werd vorig seizoen uitgeroepen tot de meest waardevolle speler van de Premier League 2, de hoogste competitie voor jeugdteams in Engeland. In het seizoen 2021/2022 wist McAtee maar liefst achttien doelpunten te maken en zeven assists te geven.

Ajax is vastbesloten om de selectie te versterken en ziet in McAtee een veelbelovend talent. De club zal spoedig contact opnemen met Manchester City om de voorwaarden voor een mogelijke transfer te bespreken. Ondertussen is Kudus in gesprek met West Ham en wordt hij gezien als een prioriteit mocht Paquetá naar Manchester City vertrekken.

Het belooft een spannende zomer te worden voor Ajax en Manchester City, waarbij de toekomst van McAtee en Kudus mogelijk een nieuwe wending zal krijgen. We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen!