×
Home Nieuws Livescore

Hoogleraar Sport & Recht bekritiseert FIFA's schorsing Marc Overmars

Hoogleraar Sport & Recht bekritiseert FIFA's schorsing Marc Overmars
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 9 januari 2024 22:08 uur

Hoogleraar Sport & Recht, Marjan Olfers, uit haar bezorgdheid over de wereldwijde overname van de schorsing van voetballegende Marc Overmars door de FIFA. Olfers, die bekend staat om haar expertise op het gebied van sportrecht, benadrukt dat de meldsters van Overmars' grensoverschrijdend gedrag hierdoor niet geholpen worden. In een exclusief interview met De Telegraaf deelt ze haar diverse redenen waarom ze moeite heeft met deze beslissing.

Olfers, een autoriteit op het gebied van sport en recht, betreurt de gevolgen van de wereldwijde schorsing voor de meldsters. Ze benadrukt dat deze maatregel niet de gewenste steun biedt aan degenen die grensoverschrijdend gedrag hebben ervaren. Als hoogleraar begrijpt ze de noodzaak van disciplinaire acties, maar ze is van mening dat de FIFA hiermee een kans mist om een daadkrachtig signaal af te geven en slachtoffers te ondersteunen.

Deze kwestie roept ook vragen op over de effectiviteit van de internationale aanpak van grensoverschrijdend gedrag in de sport. Olfers pleit voor een meer holistische benadering, waarbij de belangen van de slachtoffers centraal staan en er ruimte is voor herstel en preventie. Ze benadrukt dat het belangrijk is om te leren van deze situatie en te streven naar een sportcultuur waarin respect en integriteit voorop staan.

Als gerenommeerd expert op het gebied van sportrecht, heeft Olfers een schat aan kennis en ervaring. Ze heeft zich altijd ingezet voor een eerlijke en veilige sportomgeving. Haar kritische kijk op de wereldwijde overname van de schorsing van Marc Overmars door de FIFA is een belangrijk signaal dat er nog veel werk aan de winkel is om grensoverschrijdend gedrag effectief aan te pakken.