×
Home Nieuws Livescore

Oud-ploeggenoot: Carlos Forbs heeft kwaliteiten voor basisplaats bij Ajax

Oud-ploeggenoot: Carlos Forbs heeft kwaliteiten voor basisplaats bij Ajax
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 16 augustus 2023 11:36 uur

Carlos Forbs, de talentvolle Portugees bij Ajax, heeft nog geen vaste plek weten te veroveren in het eerste elftal. Maar volgens zijn voormalige teamgenoot Mikki van Sas heeft hij zeker de kwaliteiten om dat te bereiken. In een interview met Ajax Showtime deelt de doelman van Manchester City zijn ervaringen met Forbs.

"Ik denk dat Ajax een goede stap is voor hem", concludeert van Sas over Forbs. "Hij krijgt eindelijk de kans om ervaring op te doen in het eerste team, op een hoog niveau en in een competitie die goed bij hem past om uit te blinken." Van Sas en Forbs speelden vorig seizoen samen bij Manchester City Onder 21. In dat jaar werd de Portugees topscorer en beste speler in de Premier League 2.

Volgens Van Sas sluiten de kwaliteiten van Forbs perfect aan bij wat Ajax zoekt in een aanvaller. "Hij is zeer doelgericht, ontzettend snel en goed in de combinatie. Bovendien blijft hij koelbloedig in het zestienmetergebied van de tegenstander, waardoor hij altijd de juiste keuze maakt om een voorzet te geven of een goed geplaatst schot te lossen."

Daarnaast had Van Sas ook een uitstekende klik met Forbs op persoonlijk vlak. "Carlos is een geweldige kerel. Hij past altijd goed binnen de groep, is altijd vrolijk en heeft altijd een glimlach op zijn gezicht. Hij is altijd gedreven om te winnen. En als het dan een keer niet lukt, vliegt er wel eens een Portugees scheldwoord door de lucht. Hij is echt een winnaar."