×
Home Nieuws Livescore

PSV-trainer Bosz onthult waarom Noa Lang negentig minuten op de bank bleef tegen Sturm Graz - blessure of tactiek?

PSV-trainer Bosz onthult waarom Noa Lang negentig minuten op de bank bleef tegen Sturm Graz - blessure of tactiek?
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 16 augustus 2023 10:36 uur

PSV-trainer Peter Bosz onthult waarom hij Noa Lang negentig minuten lang op de bank heeft gehouden tijdens de wedstrijd tegen Sturm Graz (1-3). Voorafgaand aan de return gaf de coach al aan dat de buitenspeler 'niet helemaal fit' was.

Lang had wat kleine pijntjes overgehouden aan het duel met FC Utrecht van afgelopen weekend. In plaats van Lang stond Yorbe Vertessen op de plek van de Oranje-international. "Ik had met hem afgesproken dat ik hem niet zou inzetten als het niet nodig was", verklaart Bosz tijdens de persconferentie na de wedstrijd, zoals opgetekend door De Telegraaf. "Hoewel we vroeg op achterstand kwamen, maakten we al snel gelijk. Ik vond het niet nodig om hem in te brengen, omdat ik vond dat we de wedstrijd onder controle hadden. We hebben hem kunnen sparen."

Bosz kon in de rust Luuk de Jong naar de kant halen. Ricardo Pepi kreeg de hele tweede helft de kans om zich te laten zien. "Ik kon hem een helft laten spelen, wat anders is dan helemaal aan het einde invallen. Hierdoor konden we Luuk de Jong ook wat rust geven. Hij kreeg een flinke tik in de eerste helft. Daarom was het goed dat ik hem in de rust kon wisselen."