×
Home Nieuws Livescore

Spelers Feyenoord trainen met afgeplakte monden, ademhalingstheorie weerlegd

Spelers Feyenoord trainen met afgeplakte monden, ademhalingstheorie weerlegd
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op maandag 8 januari 2024 08:48 uur

Tijdens hun intensieve trainingskamp in het zonnige Spanje, hebben de spelers van Feyenoord een opmerkelijke methode toegepast om hun ademhaling te verbeteren. Met mysterieus afgeplakte monden werkten ze zich door een deel van de training heen. Deze onconventionele aanpak zou volgens sommigen een positieve invloed hebben op de zuurstofopname en uithoudingsvermogen van de spelers.

Echter, niet iedereen is overtuigd van de voordelen van deze techniek. Sportarts Guido Vroemen heeft de theorie van tafel geveegd en beweert dat het afplakken van de mond tijdens het sporten geen enkel voordeel biedt voor de ademhaling. Volgens Vroemen is het juist belangrijk om vrij en onbelemmerd te kunnen ademen tijdens fysieke inspanning, om zo optimaal zuurstof te kunnen opnemen en de prestaties te verbeteren.

Hoewel de spelers van Feyenoord wellicht dachten dat ze een geheim wapen hadden ontdekt om hun ademhaling te optimaliseren, lijkt het erop dat deze methode niet de gewenste resultaten zal opleveren. Het is duidelijk dat er nog veel discussie en debat zal plaatsvinden over de effectiviteit van deze techniek, maar voorlopig lijkt het erop dat de afgeplakte monden van de Feyenoord-spelers eerder een bron van nieuwsgierigheid dan van wetenschappelijke validiteit zijn.