×
Home Nieuws Livescore

Sturm Graz onder de indruk van PSV: "Maximaal bereikt tegen wereldklasse team"

Sturm Graz onder de indruk van PSV:
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 16 augustus 2023 10:12 uur

Sturm Graz diep onder de indruk van ontketend PSV: 7-2 overwinning in tweeluik

EINDHOVEN - Sturm Graz is diep onder de indruk van de prestaties van PSV. De Eindhovenaren waren over twee wedstrijden met maar liefst 7-2 te sterk voor de Oostenrijkse tegenstander. Trainer Christian Ilzer geeft toe dat zijn ploeg het maximale heeft bereikt.

Op dinsdagavond zegevierde PSV met 1-3 in Graz. De ploeg van Peter Bosz hoeft nu nog maar één horde te overleven om de felbegeerde groepsfase van de Champions League te bereiken. "We hadden vandaag onze momenten, maar we hebben ze niet uit balans kunnen brengen", verklaart Ilzer aan Die Kronen Zeitung. "Op het moment dat we het momentum verloren, toonde PSV meteen zijn klasse. In de Oostenrijkse Bundesliga zouden we waarschijnlijk geen doelpunten tegenkrijgen in deze twee situaties, maar PSV straft het direct af", verwijst de coach naar de treffers van Joey Veerman en Luuk de Jong.

Sturm Graz-aanvoerder Stefan Hierländer sluit zich aan bij de woorden van Ilzer. "Ons doel was om een reactie te laten zien na de wedstrijd van vorige week. PSV is een team van wereldklasse en dat zie je aan de kwaliteit die ze hebben. In de eerste dertig minuten speelden we goed. Ik denk dat we goed hebben gereageerd, maar het verschil bleef duidelijk. We gaven de doelpunten te makkelijk weg en dat wordt op dit niveau genadeloos afgestraft."

In de laatste voorrondes van de Champions League staat PSV tegenover Rangers FC. De Schotten wisten in de derde voorronde af te rekenen met Servette FC.