×
Home Nieuws Livescore

Neymar gedwongen naar Al Hilal door PSG, geen Europese aanbiedingen. Korte termijncontract in Saudi-Arabië voor WK 2026 voorbereiding. Financieel voordeel.

Neymar gedwongen naar Al Hilal door PSG, geen Europese aanbiedingen. Korte termijncontract in Saudi-Arabië voor WK 2026 voorbereiding. Financieel voordeel.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 16 augustus 2023 09:24 uur

Opvallend nieuws uit het zonnige Brazilië: Neymar heeft geen andere keuze dan Al Hilal. De 31-jarige Braziliaan, die door Paris Saint-Germain gedwongen werd om te vertrekken, had eigenlijk liever in Europa willen blijven, zo meldt O Globo.

Neymar werd afgelopen dinsdag gepresenteerd als nieuwe aanwinst van Al Hilal, waar hij een contract heeft getekend voor twee seizoenen. Eerder werd al gesuggereerd dat de sterspeler zijn zinnen had gezet op een terugkeer naar FC Barcelona, maar deze transfer blijkt gevoeliger te liggen dan gedacht. Volgens het Braziliaanse medium heeft Neymar geen enkel aanbod van een Europese club ontvangen. Er was dus maar "één oplossing". Zijn keuze voor Al Hilal is dan ook vooral uit noodzaak, aangezien er bij PSG geen toekomst meer voor hem was.

De aanvaller heeft bewust gekozen voor een kortlopend contract in Saudi-Arabië. Neymar is vastberaden om in 2025 terug te keren naar Europa, om zich optimaal voor te bereiden op het WK van 2026. Hoewel Neymar sportief gezien niet helemaal achter zijn beslissing staat, zal hij er financieel flink op vooruitgaan. Hij zal naar verluidt zo'n 200 miljoen euro per jaar verdienen, net zoveel als Cristiano Ronaldo. Zijn inkomsten zullen voortkomen uit zijn salaris, commerciële deals en royale bonussen.

Op de officiële kanalen van Al Hilal benadrukt Neymar dat de overstap naar Saudi-Arabië de juiste keuze is. "Het is een geweldige club, de beste van Azië. Dat geeft mij het gevoel dat dit de juiste beslissing is. Al Hilal is de juiste club op het juiste moment", aldus Neymar. "Ik wil nieuwe geschiedenis schrijven en de Saudi Professional League heeft een geweldige energie."