×
Home Nieuws Livescore

Frenkie de Jong trots als aanvoerder bij FC Barcelona, ondanks niet-Spaanse achtergrond.

Frenkie de Jong trots als aanvoerder bij FC Barcelona, ondanks niet-Spaanse achtergrond.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 16 augustus 2023 07:36 uur

Frenkie de Jong straalt van trots nu hij een van de aanvoerders van FC Barcelona is geworden. Na het vertrek van Sergio Busquets en Jordi Alba heeft trainer Xavi Hernández besloten om Sergi Roberto tot captain te benoemen. Marc-André ter Stegen, Ronald Araújo en De Jong zijn respectievelijk de tweede, derde en vierde aanvoerder.

In een interview met El Periódico laat de 26-jarige middenvelder weten hoe vereerd hij is om tot de aanvoerders te behoren. "Het was altijd mijn droom om voor Barcelona te spelen. Als Nederlander tussen de aanvoerders staan, in plaats van een Spanjaard of Catalaan, is een enorme eer", aldus De Jong.

Hoewel De Jong benadrukt dat hij niet zal veranderen door de nieuwe rol, is hij vastbesloten om het goede voorbeeld te geven en zijn medespelers te helpen. "Ik zal niet ineens gaan schreeuwen in de kleedkamer, dat zit niet in mijn aard. Maar ik zal wel mijn best doen om anderen te ondersteunen en te inspireren", verklaart hij.

De liefde van De Jong voor Barcelona gaat diep, zo vertelt hij. "Mijn vader was een grote fan van Johan Cruijff. Vroeger gingen we vaak op vakantie naar de Costa Brava en bezochten we oefenwedstrijden van Barcelona. We deden zelfs een rondleiding door het stadion. Nederland en Barcelona hebben altijd een speciale band gehad", voegt hij eraan toe.

Met zijn nieuwe rol als aanvoerder hoopt De Jong niet alleen zijn persoonlijke dromen waar te maken, maar ook bij te dragen aan het succes van FC Barcelona. Hij is vastbesloten om zijn talent en passie voor het spel te tonen, en zo de erfenis van zijn idool Johan Cruijff voort te zetten.