×
Home Nieuws Livescore

RKC Waalwijk steunt Marokko na aardbeving tijdens trainingskamp Marrakech

RKC Waalwijk steunt Marokko na aardbeving tijdens trainingskamp Marrakech
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 6 januari 2024 20:48 uur

De spelers van RKC Waalwijk hebben hun voetbalschoenen even aan de kant geschoven en zijn afgereisd naar het betoverende Marrakech in Marokko. Hier hebben ze niet alleen getraind, maar ook hun sociale kant laten zien. De selectie heeft namelijk een bezoek gebracht aan gebieden die enkele maanden geleden werden getroffen door een verwoestende aardbeving.

In plaats van alleen maar te focussen op hun voetbalvaardigheden, hebben de spelers van RKC Waalwijk hun hart laten spreken. Ze hebben de handen uit de mouwen gestoken en geholpen bij het herstel van de getroffen gebieden. Met man en macht hebben ze puin geruimd, huizen opgeknapt en de lokale bevolking een hart onder de riem gestoken.

Het was een emotionele en indrukwekkende ervaring voor zowel de spelers als de staf van RKC Waalwijk. Ze hebben met eigen ogen gezien hoeveel impact een natuurramp kan hebben op mensenlevens. Maar ze hebben ook gezien hoe veerkrachtig en sterk de lokale gemeenschap is. Samen hebben ze gewerkt aan het herstel en hebben ze hoop en positiviteit gebracht in een moeilijke tijd.

Naast het helpen van de getroffen gebieden, hebben de spelers van RKC Waalwijk ook genoten van de prachtige cultuur en gastvrijheid van Marrakech. Ze hebben de lokale markten bezocht, traditionele gerechten geproefd en hebben zelfs een traditionele dans geleerd. Het was een unieke ervaring die hun horizon heeft verbreed en hen heeft laten kennismaken met een andere kant van de wereld.

Terug in Nederland zullen de spelers van RKC Waalwijk ongetwijfeld met een andere blik naar het leven en voetbal kijken. Ze hebben geleerd dat sport niet alleen draait om winnen en verliezen, maar ook om het maken van een verschil in de wereld. Deze bijzondere reis heeft hen geïnspireerd om zich niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten in te zetten voor anderen.

De selectie van RKC Waalwijk is teruggekeerd naar Nederland met een schat aan ervaringen en herinneringen. Ze hebben niet alleen hun voetbalvaardigheden verbeterd, maar ook hun menselijkheid versterkt. Deze reis naar Marrakech zal voor altijd een speciale plek hebben in de harten van de spelers en staf van RKC Waalwijk.