×
Home Nieuws Livescore

Feyenoord-coach Slot vol lof over talentvolle trainingskamp debutanten

Feyenoord-coach Slot vol lof over talentvolle trainingskamp debutanten
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 6 januari 2024 20:24 uur

Feyenoord-trainer Arne Slot is in de wolken met een groep opkomende talenten die de kans kregen om mee te gaan op een intensief trainingskamp. Het gaat hier om een viertal jonge voetballers, namelijk Jaden Slory (18), Givairo Read (17), Thijs Kraaijeveld (16) en Nesto Groen (19). Deze veelbelovende youngsters hebben een onuitwisbare stempel achtergelaten op Slot en zijn staf.

Slot, die bekend staat om zijn scherpe oog voor talent, was aangenaam verrast door de prestaties van deze jonge knapen. Ze hebben niet alleen hun jeugdige energie en enthousiasme meegenomen naar het trainingskamp, maar ook hun voetbaltalent en doorzettingsvermogen. Het is duidelijk dat deze spelers er alles aan doen om zichzelf te bewijzen en een plek in het eerste elftal te veroveren.

Jaden Slory, een achttienjarige sensatie, heeft laten zien dat hij over een verbluffende snelheid en techniek beschikt. Zijn dribbels waren een lust voor het oog en hij wist keer op keer zijn tegenstanders te passeren alsof ze er niet stonden. Het is duidelijk dat Slory een veelbelovende toekomst tegemoet gaat.

Givairo Read, de zeventienjarige belofte, heeft indruk gemaakt met zijn volwassen spel en tactisch inzicht. Hij heeft laten zien dat hij niet alleen een goede balbeheersing heeft, maar ook een neusje heeft voor doelpunten. Met zijn scherpe passes en doelgerichtheid heeft hij menig medespeler weten te bereiken en het net doen bollen.

Thijs Kraaijeveld, de jongste van het stel met zijn zestien lentes, heeft bewezen dat leeftijd slechts een getal is. Ondanks zijn jeugdige voorkomen heeft hij een volwassen spel laten zien. Zijn positionering en timing waren van een buitengewoon niveau en hij wist keer op keer zijn tegenstanders te slim af te zijn. Kraaijeveld heeft laten zien dat hij klaar is om de stap naar het grote werk te maken.

Nesto Groen, de negentienjarige krachtpatser, heeft zijn fysieke kracht en doorzettingsvermogen tentoongesteld tijdens het trainingskamp. Hij was niet bang om de duels aan te gaan en liet zien dat hij over een indrukwekkende fysieke gesteldheid beschikt. Groen heeft bewezen dat hij een waardevolle toevoeging kan zijn aan het team.

Al met al heeft dit viertal jonge Feyenoord-talenten een onuitwisbare indruk achtergelaten op coach Arne Slot. Hun talent, inzet en potentie zijn niet onopgemerkt gebleven. Het is slechts een kwestie van tijd voordat deze jongelingen hun debuut zullen maken in het eerste elftal en hun stempel zullen drukken op het Nederlandse voetbal.