AZ verrast met gelijkspel tegen Dortmund in oefenduel

Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 6 januari 2024 17:48 uur

AZ verrast met indrukwekkend optreden tegen Europese grootmacht

ALKMAAR - In een spectaculaire oefenwedstrijd heeft AZ zichzelf op de kaart gezet door stand te houden tegen het sterke Borussia Dortmund. De Alkmaarders, die het opnamen tegen de Champions League-tegenstander van PSV, wisten een knap 2-2 gelijkspel uit het vuur te slepen na een enerverend treffen van maar liefst 120 minuten.

Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat AZ niet van plan was om zich zomaar gewonnen te geven tegen de Duitse grootmacht. Met een gedisciplineerde verdediging en scherpe counters wisten de Alkmaarders het Dortmund moeilijk te maken. De toeschouwers werden getrakteerd op een waar spektakelstuk, waarbij beide teams volop kansen creëerden.

Het was echter AZ dat als eerste op voorsprong kwam. Met een prachtige individuele actie wist de jonge aanvaller de Dortmund-verdediging te verschalken en de bal in het net te schieten. Het thuispubliek ging uit zijn dak en de Alkmaarders leken op weg naar een verrassende overwinning.

Maar Dortmund liet zich niet zomaar uit het veld slaan en vocht zich terug in de wedstrijd. Met gevaarlijke aanvallen en snelle combinaties wisten ze de AZ-defensie onder druk te zetten. Uiteindelijk resulteerde dit in de gelijkmaker, waardoor beide teams met een 1-1 stand de rust in gingen.

In de tweede helft ging het spel op en neer, waarbij beide teams kansen kregen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Het was echter Dortmund dat op voorsprong kwam na een fraaie aanval over de rechterflank. De Alkmaarders leken even aangeslagen, maar herpakten zich snel en gingen op zoek naar de gelijkmaker.

Met nog enkele minuten op de klok slaagde AZ erin om de verdiende gelijkmaker te maken. Een prachtige vrije trap belandde in de bovenhoek van het Dortmund-doel, waardoor de Alkmaarders alsnog een punt uit het vuur sleepten. Het stadion ontplofte van vreugde en de spelers werden als helden onthaald.

Trainer Pascal Jansen was na afloop trots op zijn team: "Dit was een geweldige prestatie van de jongens. We hebben laten zien dat we ons kunnen meten met de Europese top. Dit geeft ons veel vertrouwen voor het komende seizoen."

Met dit knappe gelijkspel heeft AZ bewezen dat ze niet te onderschatten zijn. De Alkmaarders hebben laten zien dat ze klaar zijn voor de uitdagingen die het nieuwe seizoen met zich meebrengt. De fans kunnen dan ook reikhalzend uitkijken naar wat komen gaat.