×
Home Nieuws Livescore

Wim Kieft: PSV kan revanche nemen op Rangers FC in Champions League

Wim Kieft: PSV kan revanche nemen op Rangers FC in Champions League
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 15 augustus 2023 23:36 uur

Wim Kieft heeft er alle vertrouwen in dat PSV zich ten koste van Rangers FC kan plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. De voormalige spits heeft onlangs gesproken met Dick Advocaat, de voormalige trainer van Rangers. Volgens Advocaat heeft het Schotse team dit seizoen flink wat klappen gekregen.

PSV was dinsdagavond in Oostenrijk met 1-3 te sterk voor Sturm Graz. Hierdoor hebben ze het felbegeerde ticket voor de play-offs van het miljardenbal weten te bemachtigen, nadat ze de heenwedstrijd in Eindhoven al overtuigend hadden gewonnen. In de play-offs krijgt de ploeg van trainer Peter Bosz de kans om wraak te nemen op Rangers, dat vorig jaar ten koste van PSV aan het langste eind trok.

Kieft verwacht dat de verhoudingen dit jaar heel anders zullen liggen. "Ze zijn vorig jaar natuurlijk uitgeschakeld door Rangers. Dat speelt wel mee, maar het zorgt ook voor scherpte. Gisteren zat ik met Dick Advocaat aan tafel. Hij zei, aangezien hij Rangers goed kent, dat ze hun beste spelers hebben verkocht. Dat moet te doen zijn. Vorig jaar was het ook te doen, maar nu acht ik PSV beter", aldus de oud-speler van PSV na afloop bij Veronica.

Hoewel PSV volgens Kieft de favorietenrol heeft, zullen de grote financiƫle belangen ook een rol spelen. "Er staat veel geld op het spel, dus er is echt enorme druk en spanning."