×
Home Nieuws Livescore

Robin Gosens maakt droomtransfer naar Union Berlin, na maanden van speculatie en interesse van andere clubs.

Robin Gosens maakt droomtransfer naar Union Berlin, na maanden van speculatie en interesse van andere clubs.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 15 augustus 2023 22:36 uur

Robin Gosens maakt een sprong naar de Bundesliga! Union Berlin heeft eindelijk zijn man gevonden en is tot een akkoord gekomen met Internazionale over de transfer van de half-Nederlandse Duitser. De 29-jarige wingback, die ooit nog voor FC Dordrecht speelde, wordt al maanden in verband gebracht met een terugkeer naar zijn vaderland. Eerder werd hij gelinkt aan VfL Wolfsburg, maar die kozen uiteindelijk voor andere verdedigers. Nu is het dus Union Berlin dat toeslaat.

De club uit de Duitse hoofdstad heeft vijftien miljoen euro overgemaakt naar Inter, exclusief bonussen. Met deze aankoop heeft Union Berlin de interesse van Premier League-clubs zoals Bournemouth en Nottingham Forest weten af te troeven. Het lijkt erop dat Gosens zijn vleugels gaat uitslaan bij Union Berlin en zijn kunsten gaat vertonen in de Bundesliga.

Gosens, die ook over een Nederlands paspoort beschikt, heeft een contract getekend tot de zomer van 2028 bij Union Berlin. Na een avontuur bij Inter, waar hij in totaal 58 wedstrijden speelde, gaat hij nu voor het eerst aan de slag in de Duitse competitie. Een nieuwe uitdaging voor de talentvolle verdediger, die zijn jeugd doorbracht bij Vitesse.

Union Berlin is verheugd met de komst van Gosens en heeft dit ook laten blijken via social media. Op Twitter plaatsten ze een foto van Gosens met de tekst "E I S E R N, Robin!" Een warm welkom voor de nieuwe aanwinst, die hopelijk veel successen zal behalen in het shirt van Union Berlin.