×
Home Nieuws Livescore

Champions League-sprookje Klaksvik eindigt na verlenging tegen Molde FK. Maar Europa League play-offs wachten!

Champions League-sprookje Klaksvik eindigt na verlenging tegen Molde FK. Maar Europa League play-offs wachten!
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 15 augustus 2023 21:48 uur

Het sprookje van het Faeröerse Klaksvik in de Champions League is ten einde gekomen. Na een spannende 2-1 overwinning op Molde FK in eigen huis, verloor het team uiteindelijk met 2-0 in Noorwegen na verlenging.

Klaksvik, een team bestaande uit semiprofs, heeft een opmerkelijke reis gemaakt richting de groepsfase van de Champions League. In eerdere kwalificatierondes wisten ze al af te rekenen met het Hongaarse Ferencvaros en het Zweedse BK Häcken, waardoor ze zich plotseling bevonden in de derde voorronde. Als ze Molde zouden verslaan, hoefden ze nog maar één hindernis te overwinnen om de groepsfase van de Champions League te bereiken.

Na vijftien minuten kwam Klaksvik op achterstand in Noorwegen. Ondanks de inzet van de semiprofs wisten ze na negentig minuten stand te houden en dwongen ze verlenging af. De return leek op weg naar strafschoppen, maar in de 111e minuut viel de droom van Klaksvik in duigen. Martin Linnes verdubbelde de voorsprong van Molde en daarmee was het avontuur voor Klaksvik voorbij.

Toch hoeft Klaksvik niet te treuren. Door hun opmerkelijke prestaties is het team verzekerd van deelname aan de play-offs voor de Europa League, een primeur voor een Faeröerse club. Mocht Klaksvik de play-offs niet winnen, dan zullen ze deelnemen aan de groepsfase van de Conference League.

Wat een prestatie! Het was een genot om Klaksvik te zien spelen in de Champions League. Ze hebben alles gegeven en gestreden tot het einde. Helaas mocht het niet zo zijn vanavond. Volgende week wachten de Europa League play-offs voor Klaksvik. Vooruit met KÍ! 💙

— KÍ (@KI_Klaksvik) 15 augustus 2023