×
Home Nieuws Livescore

Pierre van Hooijdonk verbaasd over Zirkzee's Oranje-afwezigheid

Pierre van Hooijdonk verbaasd over Zirkzee's Oranje-afwezigheid
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 3 januari 2024 07:32 uur

Voormalig voetbalster Pierre van Hooijdonk staat perplex van de mysterieuze afwezigheid van Joshua Zirkzee in het Nederlands elftal. De jonge, 22-jarige aanvaller heeft dit seizoen een onuitwisbare indruk achtergelaten bij het Italiaanse Bologna, waar toevallig ook Van Hooijdonks zoon Sydney zijn kunsten vertoont.

In een exclusief interview met onze bron onthulde Van Hooijdonk zijn verbazing over de onbegrijpelijke beslissing van de bondscoach om Zirkzee niet op te roepen. "Het is werkelijk onvoorstelbaar," verzuchtte de voormalige spits. "Joshua heeft dit seizoen laten zien dat hij een ware sensatie is op het veld. Zijn doelpunten en assists zijn van buitengewone klasse. Ik begrijp niet waarom hij niet de kans krijgt om zijn talent te tonen in het Oranje."

Met een vleugje frustratie in zijn stem voegde Van Hooijdonk eraan toe: "Het is des te opmerkelijker omdat mijn eigen zoon, Sydney, wel de kans heeft gekregen om zich te bewijzen bij Bologna. Ik zie dagelijks hoe beide spelers zich ontwikkelen en ik kan met zekerheid zeggen dat Joshua niet onderdoet voor Sydney. Het is tijd dat de bondscoach zijn ogen opent en erkent dat Zirkzee een waardevolle aanwinst kan zijn voor het Nederlands elftal."

De prestaties van Zirkzee bij Bologna zijn ronduit indrukwekkend te noemen. Met zijn verbluffende snelheid, techniek en doelgerichtheid heeft hij menig verdediging doen sidderen. Zijn doelpunten zijn van een andere dimensie en zijn assists zijn als kunstwerken op het veld. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Van Hooijdonk zijn bewondering voor de jonge spits niet onder stoelen of banken steekt.

Het is nu aan de bondscoach om te beslissen of hij de smeekbede van Van Hooijdonk ter harte neemt en Zirkzee een welverdiende kans geeft om zijn talent te tonen in het Nederlands elftal. De voetbalwereld wacht in spanning af of deze mysterie zal worden opgelost en of Zirkzee eindelijk zijn plek zal vinden tussen de Oranje-helden.