×
Home Nieuws Livescore

Pierre van Hooijdonk onder druk: rectificatie eisen of kort geding dreigt

Pierre van Hooijdonk onder druk: rectificatie eisen of kort geding dreigt
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 15 augustus 2023 18:12 uur

Pierre van Hooijdonk krijgt een ultimatum opgelegd door advocaat Jan Kabalt: hij moet zijn uitspraken over Ajax-trainer Maurice Steijn rectificeren op de NOS-website vóór vrijdag. Daarnaast eist Kabalt dat Van Hooijdonk de volgende keer dat hij bij Studio Voetbal aan tafel zit, door het stof gaat. Als Van Hooijdonk hier niet aan voldoet, dreigt er een kort geding.

Tijdens de uitzending van Studio Voetbal afgelopen zondag noemde Van Hooijdonk Steijn een 'luie trainer' en beschuldigde hem van 'duistere dealtjes met bevriende zaakwaarnemers'. Na de uitzending heeft Steijn advocaat Kabalt ingeschakeld en overweegt hij zelfs aangifte te doen van smaad.

Het is geen geheim dat Van Hooijdonk en Steijn al langer een gespannen relatie hebben. Drie jaar geleden was Steijn trainer bij NAC Breda, waar destijds Sydney van Hooijdonk, de zoon van Pierre van Hooijdonk, speelde. Van Hooijdonk overweegt nog hoe hij hierop zal reageren.

De NOS heeft al gereageerd op de situatie. Hoofd van NOS Sport, Jacqueline Smit, gaf aan dat het belangrijk is dat de beweringen onderbouwd worden. In de eerste uitzending van het seizoen is dit onvoldoende of niet gebeurd, aldus Smit. Dit zal meegenomen worden in de evaluatie.