×
Home Nieuws Livescore

Barça voert gesprekken met Man City over Cancelo-deal na Dembélé-verkoop

Barça voert gesprekken met Man City over Cancelo-deal na Dembélé-verkoop
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 3 augustus 2023 18:56 uur

FC Barcelona heeft een bestemming gevonden voor de miljoenen die ze zullen ontvangen voor de verkoop van Ousmane Dembélé aan Paris Saint-Germain. De Catalaanse club voert momenteel gesprekken met Manchester City over een mogelijke deal met João Cancelo. De Portugese verdediger heeft persoonlijk al ingestemd met een overstap naar Barcelona.

Trainer Xavi wilde Cancelo al in januari naar de club halen, maar destijds koos de speler voor een huurperiode bij Bayern München. Nu is Cancelo echter wel geïnteresseerd in de stap naar Barcelona, zo meldt Fabrizio Romano. Hoewel de clubleiding nog in gesprek is met Manchester City over de voorwaarden van de deal, heeft Cancelo zelf al overeenstemming bereikt met Barcelona.

Het afgelopen seizoen kende Cancelo ups en downs. Hij begon sterk bij Manchester City en kreeg regelmatig een basisplaats van trainer Pep Guardiola. Later zakte zijn vorm echter in en belandde hij op de bank. In de winterse transferperiode werd hij verhuurd aan Bayern München, maar de Duitsers besloten uiteindelijk geen gebruik te maken van de optie tot koop. Hierdoor blijft zijn aantal wedstrijden in de Bundesliga op vijftien staan.

Cancelo heeft in zijn loopbaan al bij verschillende topclubs gespeeld, waaronder Internazionale, Valencia en Juventus. Als de deal met Barcelona doorgaat, zal hij zich bij dit rijtje voegen.