×
Home Nieuws Livescore

Transfer Harry Maguire naar West Ham United van de baan door salariseisen, deal afgeblazen door The Hammers.

Transfer Harry Maguire naar West Ham United van de baan door salariseisen, deal afgeblazen door The Hammers.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 15 augustus 2023 14:48 uur

West Ham United ziet af van de transfer van Harry Maguire, zo melden Engelse media. De verdediger van Manchester United eiste een extra bedrag van maar liefst acht miljoen euro als compensatie voor zijn vertrek. Dit was echter een eis waar de ploeg van manager Erik ten Hag niet mee akkoord ging, waardoor de onderhandelingen muurvast kwamen te zitten.

Aanvankelijk leek niets een transfer van Maguire naar West Ham in de weg te staan. Alle partijen waren het eens over een overstapbedrag van 34,8 miljoen euro. Echter, toen de Engelsman zelf met nieuwe eisen kwam, ontstond er een impasse. Door de kwalificatie van Manchester United voor de Champions League, steeg het salaris van Maguire. Hierdoor wilde de verdediger nu ook nog eens 8,1 miljoen euro compensatie ontvangen voor het niet ontvangen van deze salarisverhoging.

De onderhandelingen tussen United en Maguire hebben tot op heden geen resultaat opgeleverd. Als gevolg hiervan heeft West Ham besloten om voorlopig de stekker uit de transfer te trekken. Hoewel het mogelijk is dat de deal in de toekomst nieuw leven wordt ingeblazen, lijkt er momenteel geen beweging te zijn vanuit The Hammers. Maguire had zelf al persoonlijk ingestemd met de transfer, maar de afhandeling met United blijkt nu het struikelblok te zijn.