×
Home Nieuws Livescore

Spanje verovert finaleplek WK Vrouwen na zenuwslopend duel met Zweden - Supersub Paralluelo schittert opnieuw!

Spanje verovert finaleplek WK Vrouwen na zenuwslopend duel met Zweden - Supersub Paralluelo schittert opnieuw!
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 15 augustus 2023 12:48 uur

Spanje verovert plek in WK Vrouwen finale na zenuwslopend duel met Zweden

In een zinderende wedstrijd heeft Spanje zich weten te plaatsen voor de finale van het WK Vrouwen. De gevreesde Oranje-beul Salma Paralluelo liet wederom haar klasse zien als supersub, maar het duel met Zweden bleef tot de laatste minuten bloedstollend spannend.

Na het uitschakelen van de Oranje Leeuwinnen in de halve finale, dankzij Paralluelo's winnende doelpunt in de verlenging, was Spanje vastberaden om ook Zweden te verslaan. Beide teams trakteerden de neutrale voetbalfans op een spectaculaire eerste helft, maar het lukte geen van beide ploegen om het net te vinden.

Pas in de laatste tien minuten van de wedstrijd barstte het duel echt los. Paralluelo, die als invaller aan de wedstrijd begon, opende de score en bracht Spanje op voorsprong. Maar Zweden gaf niet op en wist in de 88e minuut gelijk te maken dankzij Rebecka Blomqvist. Slechts een minuut later was het echter Olga Carmona die Spanje opnieuw op voorsprong zette.

In de blessuretijd werd er niet meer gescoord, waardoor Spanje nu nog maar één wedstrijd verwijderd is van de allereerste WK-titel voor het vrouwenelftal. Op zondag nemen ze het op tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Australië en Engeland, die op woensdag om 12.00 uur wordt gespeeld.

De spanning stijgt en de verwachtingen zijn hooggespannen. Zal Spanje geschiedenis schrijven en de felbegeerde titel binnenhalen? Voetballiefhebbers wereldwijd kunnen niet wachten om erachter te komen.