×
Home Nieuws Livescore

Pierre van Hooijdonk riskeert strafblad na uitspraken over Ajax-trainer: Advocaat voorspelt groot probleem!

Pierre van Hooijdonk riskeert strafblad na uitspraken over Ajax-trainer: Advocaat voorspelt groot probleem!
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 15 augustus 2023 12:36 uur

Pierre van Hooijdonk in diepe problemen na uitspraken over Ajax-trainer Maurice Steijn

Het lijkt erop dat voetballegende Pierre van Hooijdonk zichzelf in een benarde situatie heeft gebracht na zijn controversiële uitspraken over Ajax-trainer Maurice Steijn tijdens een uitzending van Studio Sport. Als Steijn juridische stappen onderneemt, kan Van Hooijdonk zelfs met een strafblad eindigen.

Het gerenommeerde Algemeen Dagblad heeft gesproken met Peter Plasman, een advocaat die gespecialiseerd is in smaad- en lasterzaken. Plasman is van mening dat Van Hooijdonk een groot probleem heeft. "Naar mijn inschatting heeft hij strafrechtelijk gezien een misstap begaan. Zowel smaad als laster kunnen hier van toepassing zijn. Bovendien gaf hij tijdens de uitzending al aan dat hij op glad ijs begeeft, dus hij kan niet beweren dat hij zich niet bewust was van de mogelijke consequenties."

Plasman adviseert Van Hooijdonk om zijn uitspraken terug te nemen. "Steijn lijkt er vertrouwen in te hebben dat hij hier goed uitkomt, gezien zijn felle reactie. Het is niet alleen begrijpelijk dat Steijn rectificatie eist, maar ook netjes. Hij had direct aangifte kunnen doen. Nu krijgt Van Hooijdonk nog de kans om zijn woorden terug te nemen en zijn excuses aan te bieden. Op die manier lijkt het probleem opgelost."

De gevolgen kunnen desastreus zijn voor Van Hooijdonk als de zaak voor de rechter komt. "Dit was een buitengewoon domme actie, zelfs als hij gelijk heeft. Het kan zijn imago ernstig beschadigen. Wat kan er met hem gebeuren? De NOS kan gaan twijfelen of ze nog wel met hem willen samenwerken, zijn positie bij NAC kan in gevaar komen. Als het uiteindelijk tot een strafzaak en veroordeling komt, zal Van Hooijdonk een strafblad hebben. Dat lijkt me niet bepaald wenselijk voor hem", concludeert Plasman.