×
Home Nieuws Livescore

Van Basten kraakt Brobbey af: 'Technisch beperkt en niet rustig voor het doel'

Van Basten kraakt Brobbey af: 'Technisch beperkt en niet rustig voor het doel'
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 15 augustus 2023 12:24 uur

Marco van Basten is niet bepaald onder de indruk van de prestaties van Brian Brobbey in het nieuwe seizoen bij Ajax. De spits wist niet te scoren in de wedstrijd tegen Heracles Almelo en volgens Van Basten moet hij nog flink wat verbeteren om wel tot scoren te komen.

"Technisch gezien laat Brobbey nogal wat te wensen over en hij mist ook de rust voor het doel", aldus Van Basten tijdens een uitzending van Rondo op Ziggo Sport. "Het lijkt erop dat dit ook een mentaal aspect is. Hoewel hij uit de jeugdopleiding van Ajax komt, is zijn technische vaardigheid behoorlijk beperkt. Dat kan eigenlijk niet. Er lijkt echt iets mis te zijn met de jeugdopleiding."

Brobbey werd vlak voor het einde van de wedstrijd tegen Heracles gewisseld. Desondanks wist de spits wel te scoren in zijn laatste drie wedstrijden tijdens de voorbereiding.

Volgens Van Basten leunt het huidige Ajax te veel op jonge spelers, zowel uit de eigen jeugdopleiding als nieuwe aanwinsten. "Natuurlijk heeft Ajax altijd bekend gestaan om zijn jeugdspelers, maar er waren altijd ook ervaren spelers aanwezig. Dat hield de balans goed. Nu zie je dat er veel jonge spelers zijn aangetrokken, maar nog weinig ervaren krachten."