×
Home Nieuws Livescore

VAR faalt: Arsenal-manager woedend over onbesliste openingstreffer West Ham

VAR faalt: Arsenal-manager woedend over onbesliste openingstreffer West Ham
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 29 december 2023 08:16 uur

Wat een gedoe zeg! Arsenal-baas Mikel Arteta is helemaal over de rooie omdat die VAR geen duidelijkheid kon geven over die eerste goal van West Ham United. Serieus, die bal leek gewoon over de achterlijn te zijn voordat Jarrod Bowen die voorzet gaf aan Tomás Soucek, de man die het doelpunt maakte. Echt een schande, vindt Arteta.

Maar goed, laten we even teruggaan naar het begin. Arsenal en West Ham stonden tegenover elkaar in een bloedstollende wedstrijd. Het was een zenuwslopende strijd, waarbij beide teams er alles aan deden om de overwinning binnen te slepen. En toen gebeurde het.

Bowen kreeg de bal aan zijn voeten en gaf een perfecte voorzet op Soucek, die de bal met een geweldige kopbal in het net knalde. Het stadion ontplofte van vreugde, de West Ham-fans waren door het dolle heen. Maar toen begon de twijfel toe te slaan. Was die bal wel echt binnen de lijnen gebleven voordat Bowen die voorzet gaf?

De scheidsrechter keek naar de VAR, hopend op een duidelijk antwoord. Maar helaas, de beelden waren niet overtuigend genoeg. Het was een close call, een grensgevalletje. En dat is waar Arteta helemaal gek van werd. Hij vond het belachelijk dat er geen definitief oordeel kon worden gegeven.

Natuurlijk, we begrijpen zijn frustratie. Het is niet niks om zo'n belangrijk doelpunt te scoren en dan in onzekerheid te moeten leven. Maar laten we eerlijk zijn, dit soort situaties maken voetbal juist zo spannend. Het houdt ons op het puntje van onze stoel, laat ons hart sneller kloppen.

Dus laten we de VAR de schuld niet geven. Laten we genieten van de discussies, de passie en de emoties die het spel met zich meebrengt. En laten we hopen dat de volgende keer de beslissing in het voordeel van Arsenal valt. Want laten we eerlijk zijn, dat verdienen ze wel na al die commotie.